Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

MLADOBOLESLAVSKO – Policisté se zaměřili především na kontrolu dodržování maximální povolené rychlosti a další přestupky v dopravě. 

Vzhledem k nepříznivému vývoji na úseku bezpečnosti silničního provozu na území města Mladá Boleslav realizovali ve čtvrtek 10. prosince 2020 policisté preventivní, dopravně bezpečnostní akci, při které se zaměřili především na kontrolu dodržování maximální povolené rychlosti, ale i na kontrolu obecných pravidel provozu na pozemní komunikaci a kontrolu zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel před a během jízdy.

Policisté zkontrolovali celkem 152 vozidel a uložili 45 pokut v celkové výši 22.800 korun. Dále bylo u dvou řidičů zjištěno podezření z trestných činů a to ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nejčastější prohřešky řidičů se dále týkaly zejména překročení maximální povolené rychlosti, nepoužití bezpečnostních pásů a telefonování za jízdy.

„Smyslem akce bylo reagovat na situaci ve městě a jeho okolí, kdy v době nouzového stavu někteří řidiči nabyli dojmu, že kontrola v dohledu nad BESIP je ze strany Policie ČR omezena. Proto bylo nasazeno celkem osm policejních hlídek, mimo jiné i z okolních dopravních inspektorátů, které během akce dohlížely nad místním provozem. Podobné akce budou probíhat také v budoucnu, kdy se ve vytipovaných časech důsledněji zaměříme mimo jiné na jízdu pod vlivem alkoholu a na jízdu s platným zákazem řízení, což náš region rovněž tíží“, vysvětlil situaci vedoucí mladoboleslavského Dopravního inspektorátu, nadporučík Nermuť.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
11. prosince 2020
 

vytisknout  e-mailem