Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

PLZEŇ - Policisté se u řidičů zaměřili zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Dále se zaměřili na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. Při dopravně bezpečnostní akci preventivního charakteru zkontrolovali více jak sto vozidel a zjistili celkem 24 přestupků v dopravě. 

Od sobotních večerních hodin až do sobotní půlnoci proběhla na silnicích v teritoriu Městského ředitelství policie Plzeň dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní. Policisté se dále zaměřili i na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

Při akci plzeňští policisté zkontrolovali celkem 104 vozidel a zjistili 24 případů porušení právního předpisu. V příkazním řízení bylo na místě uloženo celkem 22 pokut a ve dvou případech oznámili zjištěný přestupek příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání.

Nejčastěji se řidiči prohřešili tím, že za jízdy nebyli připoutáni bezpečnostním pásem nebo nepředložili minimálně jeden z dokladů, který je potřebný k provozu a řízení motorového vozidla. Mimo jiné policisté v několika případech řešili s řidiči i nesprávný způsob jízdy. V jednom případě neměl řidič zajištěné zvíře, které ve vozidle přepravoval. V jednom oznámeném případě řidič nesouhlasil se zaviněním zjištěného přestupku na místě a ve druhém oznámeném případě se jednalo o řidiče vozidla, který nepředložil průkaz řidiče taxislužby, jeho vozidlo nebylo řádně označeno evidenční nálepkou vozidla taxislužby a dále řidič policistům na místě nepředložil doklad o oprávnění k podnikání a záznam o poslední poskytnuté přepravě.  

Během dopravně bezpečnostní akce preventivního charakteru policisté vypátrali dvě osoby - cizince, které se neoprávněně zdržovaly na území České republiky.

U kontrolovaných řidičů nebylo při akci zjištěno porušení právního předpisu v oblasti požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek.

Policisté budou i nadále v podobných preventivních kontrolách pokračovat.

nprap. Veronika Hokrová
20. prosince 2021

vytisknout  e-mailem