Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Sedm řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholických nápojů.  

V noci z pátku (5. června 2009) na sobotu proběhla celokrajská dopravně bezpečnostní akce „X“. Ředitel Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje ji vyhlásil v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, ve snaze snížit nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti, zejména v důsledku požívání alkoholických nápojů a návykových látek a v souladu s plánem mezinárodní organizace TISPOL. Několikahodinová akce proběhla ve všech regionech bývalého Severomoravského kraje ve večerní a noční době z pátku na sobotu.
 
Policisté se zaměřili zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek před nebo během jízdy. Kontrolovali dále dodržování povolené rychlosti v obci a mimo obec a technický stav vozidel. Zaměřili se i na dodržování ostatních pravidel provozu na pozemních komunikacích.
 
 
Výsledky
 
V rámci bývalého Severomoravského kraje se do akce zapojilo téměř 150 dopravních a pořádkových policistů. Zjistili celkem 157 dopravních přestupků. Na místě bylo vyřízeno 142 přestupků, výše uložených pokud přesáhla 66 000 korun. Sedm řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholických nápojů. Předepsanou rychlost překročilo osm řidičů. Policisté zjistili 22 případů nepoužití bezpečnostních pásů. Nevyhovující technický stav mělo 63 vozidel. Cyklisté se dopustili pěti dopravních přestupků, chodci dvou přestupků. Bez dálniční známky byla zjištěna 4 vozidla.
           
                                                                                             
                                          por. Mgr. Soňa Štětínská

vytisknout  e-mailem