Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - Tentokrát jsme se zaměřili na řidiče, kteří během jízdy telefonují. 

Minulý pátek proběhla na jihočeských silnicích krajská dopravně bezpečnostní akce „Věnování se řízení“, zaměřená k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení dopravní nehodovosti v důsledku nedodržování ustanovení zákona o neoprávněném používání hovorového a záznamového zařízení řidiči vozidel.

Za 12 hodin se více jak 120 pořádkových a dopravních policistů zastavilo a zkontrolovalo 1 029 vozidel, kdy zjistili 214 přestupků. Akcí sledovaný přestupek byl zjištěn v 14 případech, kdy většina byla vyřízena na místě příkazem (blokovou pokutou). V 39 případech nedodrželi řidiči nejvyšší povolenou rychlost v jízdě. V 22 případech se řidiči či spolucestující nepřipoutali bezpečnostním pásem a v 3 případech nepoužili zádržného systému. U 52 motorových vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav.

Ačkoli máme dálnici D3 v provozu více jak 5 let v úseku Veselí nad Lužnicí – České Budějovice, stále někteří řidiči i při současné informovanosti, jezdí po této nejrychlejší trase bez uhrazeného povinného poplatku, kdy jsme zjistili 9 provinilců.

V tomto týdnu probíhá celoevropská kampaň společnost ROADPOL Safety Days, kdy konkrétně ve středu 20. září 2023 budou všichni policisté v ulicích města a na silnicích mimo ně, preventivně působit na řidiče k eliminaci dopravních nehod s fatálními následky. Pomozte nám svou defenzivní jízdou, která již sama o sobě zklidní provoz a zmírní následky na zdraví a majetku.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

19. září 2023

vytisknout  e-mailem