Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

PLZEŇ - Včera dopoledne se dopravní policisté věnovali zejména chodcům, a to v blízkosti přechodů pro chodce. Strážci zákona preventivně působili na vybraných místech v Plzni s větší fluktuací osob. Policisté chodcům při akci rozdávali reflexní pásky a dětem reflexní přívěšky. Naší prioritou je v co největší míře minimalizovat případná rizika, kterých se chodci mnohdy dopouštějí při přecházení vozovky. Následky absence nepozornosti a nerespektování pravidel mohou v některých případech dopadnout až tragicky. 

Včera dopoledne se plzeňští dopravní policisté věnovali zejména chodcům, a to v blízkosti přechodů pro chodce. Strážci zákona preventivně působili na vybraných přechodech pro chodce s větší fluktuací osob v Plzni. I když byla akce zaměřena zejména na chodce, očím strážců zákona neunikl ani pohyb ostatních účastníků silničního provozu. Právě chodci jsou jednou z nejrizikovějších skupin, které se aktivně podílejí na účasti v silničním provozu. Při akci policisté zjistili celkem 14 přestupků, kterých se dopustili chodci. Nejčastěji se prohřešili tím, že přecházeli vozovku na červenou nebo mimo vyznačený přechod pro chodce. Ve všech případech byly zjištěné prohřešky policisty vyřešeny v příkazním řízení na místě. Chodce, kteří plně respektovali pravidla silničního provozu, policisté obdarovali reflexní páskou a dětem rozdávali reflexní přívěšky. Reflexní prvek obdržel i jeden ze čtyřnohých účastníků silničního provozu. Úsměvné bylo nasazování reflexního obojku na krk štěněti, které si pletlo obojek s hračkou a chtělo si s ním hrát. Nakonec se policistce povedlo pejskovi obojek na krk nasadit, přičemž jako poděkování a milé rozloučení dostala na tvář "psí pusu". 

Naší prioritou je v co největší míře minimalizovat případná rizika, kterých se chodci mnohdy dopouštějí při přecházení vozovky. Následky absence nepozornosti a nerespektování pravidel mohou v některých případech dopadnout až tragicky. Tři zásady, které mohou pomoci eliminovat případná rizika při přecházení komunikace: respektuj, dodržuj, neriskuj!

Policisté budou v podobných preventivně bezpečnostních akcích i nadále pokračovat. 

nprap. Veronika Hokrová
30. března 2022

vytisknout  e-mailem