Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

TACHOVSKO – Policisté se při kontrolách primárně zaměřili na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek před jízdou. V souvislosti s tím zastavili dva řidiče, kteří měli test na alkohol pozitivní. Jeden z řidičů měl pozitivní i test na jiné omamné a psychotropní látky. 

Na Tachovsku se ve dnech 22. a 23. října letošního roku uskutečnila dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřená zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Standardně policisté kontrolovali dodržování rychlostních limitů, věnování se řízení, dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, dále se policisté věnovali pátrání po hledaných osobách a věcech, po odcizených vozidlech, na problematiku spojenou s ilegální migrací, pašováním drog či zbraní. Do akce bylo zapojeno přes 20 převážně dopravních policistů, přičemž se akce kromě policistů z tachovského územního odboru účastnili i kolegové z Domažlic, Klatov a Plzně – venkova.
Policisté při akci zkontrolovali celkem 73 vozidel a zjistili při tom 24 dopravních přestupků. Dvacet dva z nich vyřešili uložením příkazů za více než 9 000 korun, v případě zbylých dvou se jednalo o jízdu pod vlivem alkoholu. Jeden řidič řídil s více než 1 promile alkoholu, u druhého byla zjištěná hodnota nižší, avšak provedený test na jiné omamné a psychotropní látky detekoval pervitin a marihuanu.
Nejčastěji řidiči jezdili bez použití bezpečnostního pásu – 10 případů, čtyři řidiči překročili povolenou rychlost a tři řidiči jeli s vozidlem, které nesplňovalo technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích.
Dopravně bezpečnostní akce s účastí policistů z jiných územních odborů se budou i nadále opakovat.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
25. 10. 2021

vytisknout  e-mailem