Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopouštěl se opakovaně trestné činnosti

LIBERECKO/FRÝDLANTSKO – Soud jej poslal do vazby. 

30letý muž z Frýdlantska neměl žádné zábrany. Opakovaně se v posledních měsících dopouštěl trestné činnosti. Několikrát byl policisty zadržen a bylo mu sděleno obvinění pro trestnou činnost, spočívající v neoprávněném užívaní cizí věci, kdy se jednalo o automobil, jenž užíval bez souhlasu a vědomí majitele. Jindy pro změnu řídil vozidlo pod vlivem návykové látky. Výčet jeho skutků trestněprávního charakteru by však nebyl úplný. Pachatel se nezastavil před ničím, a tak nebylo výjimkou, že si v minulosti převzal usnesení o zahájení trestního stíhání i z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, kterou ve většině případů tvořil pervitin.

Trpělivost však došla nejen policistům, ale i soudu, když v měsíci říjnu neoprávněně vnikl na pozemek a následně i do domu, odkud odcizil majitelům nejen potraviny, ale i psa.

V té chvíli si jej po zadržení převzal policejní vyšetřovatel, který mu na základě nashromážděných důkazů sdělil nejen obvinění ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, ale současně podal i podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten byl na základě návrhu státního zástupce následně akceptován soudem, který tím učinil přítrž dalšímu možnému páchání trestných činů ze strany dnes již obviněného muže. V případě pravomocného odsouzení mu při horní hranici trestní sazby, hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

3.11.2022
por. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem