Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopolední setkání se školáky

PRAHA VENKOV-JIH – Policista z oddělení tisku a prevence ve středu letošního 2. října navštívil žáky I. stupně ZŠ Zlatníky – Hodkovice. 

K  setkání došlo v budově místní základní školy ve Zlatníkách - Hodkovicích v dopoledních hodinách. S ohledem na celkový počet všech přítomných ve škole, byly děti rozděleny do dvou skupin, kdy každá skupinka pak měla svůj hodinový blok preventivně zaměřeného semináře, který se odehrával téměř podle stejného scénáře. ZŠ Zlatníky-HodkoviceZŠ Zlatníky-Hodkovice
V úvodu, po krátkém a vzájemném představení, policista děti seznámil se základními pravidly bezpečného chování v silničním provozu, zejména jak se mají chovat na přechodu pro chodce, jak je vhodné využívat reflexní prvky při snížené viditelnosti, a dále si ověřily i znalost dopravních značek.
V další části tematického povídání pak měli školáci možnost shlédnout preventivní filmové ukázky k danému tématu. V průběhu besedy byla všem přítomným pedagogickým pracovníkům předána informace o možnosti využívat materiály k dopravní výchově z inovovaného preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, který realizuje Policie České republiky, a jak se do něj mohou zapojit.
Na závěr setkání si ti nejmenší převzali drobnou pozornost v podobě samolepky s vyobrazením symbolu zmiňovaného projektu, čímž byli odměněni za jejich velkou snahu při odpovědích a pozorné naslouchání. Budou tak mít příjemnou vzpomínku na své dopolední setkání s policistou, které proběhlo v poklidné, veselé a ničím nerušené atmosféře.
 

por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
PČR Praha venkov-JIH
3. října 2019 

Odkazy do noveho okna

ZŠ Zlatníky-Hodkovice

ZŠ Zlatníky-Hodkovice 

Detailní náhled

ZŠ Zlatníky-Hodkovice 1.

ZŠ Zlatníky-Hodkovice 1. 

Detailní náhled

ZŠ Zlatníky- Hodkovice 2.

ZŠ Zlatníky- Hodkovice 2. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem