Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopolední setkání s dětmi

JIČÍNSKO - Na dopravním hřišti se prezentovali záchranáři 

Jičínští policisté přijali i v letošním roce pozvání na preventivní prezentační akci, která se pravidelně koná po letních prázdninách v Jičíně na dopravním hřišti, kde se představují jednotlivé složky záchranářů předškolákům. Celá akce je především zaměřená na bezpečnost našich nejmenších v silničním provozu.

V úterý 11. září dopoledne na děti z mateřských škol čekali na několika stanovištích například hasiči, městští strážníci a policisté z Obvodního oddělení Jičín. Malé zvědavce zaujaly především ukázky používané techniky a vybavení všech přítomných složek. Vystavené prostředky strážců zákona představila a okomentovala přítomná policistka. Za pomoci svých kolegů trpělivě odpovídala na dotazy dětí.

Policisté nezapomněli ani na prevenci, kdy si s přítomnými povídali zejména o bezpečném chování chodců a cyklistů na silniční komunikaci a v její těsné blízkosti. Zaměřili se především na používání zvýrazňujících reflexních prvků na oblečení nemotorizovaných účastníků silničního provozu.

Před polednem opouštěly areál dopravního hřiště poslední třídy mateřských škol. Při odchodu bylo na dětech vidět, že je připravený program opravdu zaujal.
por. Bc. Petr Janda
25. 09. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

11. 9. Dopravní hřiště 

Detailní náhled

Jičínsko

11. 9. Dopravní hřiště 

Detailní náhled

Jičínsko

11. 9. Dopravní hřiště 

Detailní náhled

Jičínsko

11. 9. Dopravní hřiště 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem