Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopoledne řídila pod vlivem žena

PROSTĚJOVSKO - Odpoledne její partner, oba se zákazem řízení. 

V úterý 15. ledna 2019 před jedenáctou hodinou ve Vrahovické ulici v Prostějově kontrolovali policisté obvodního oddělení Prostějov 2 osobní automobil značky Volkswagen a jeho čtyřiadvacetiletou řidičku. Při kontrole policisté zjistili, že žena má rozhodnutím Magistrátu města Přerova a rozsudky okresních soudů v Olomouci a Prostějově vysloveny celkem tři zákazy řízení a to až do června roku 2022. Provedenou orientační zkouškou policisté dále u ženy zjistili přítomnost látky amphetamin/metamphetamin.

Stejný automobil jiná hlídka obvodního oddělení Prostějov 2 kontrolovala tentýž den, krátce před půlnocí v Palackého ulici v Prostějově. V tomto případě řídil osmadvacetiletý přítel dopoledne kontrolované ženy. Jinak měla kontrola shodný průběh. Muž má také vysloven zákaz řízení. Na rozdíl od přítelkyně pouze jeden a to prostějovským magistrátem na dobu 12 měsíců do června tohoto roku. Stejný byl i výsledek orientační zkoušky na přítomnost zakázaných látek. Ten ukázal také přítomnost látky amphetamin/metamphetamin.

V obou případech policisté zakázali další jízdu a oba řidiči jsou podezřelí z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z přestupku podle zákona o silničním provozu. Za uvedený přečin jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Za přestupek pak pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od jednoho roku do dvou let.

por. Mgr. František Kořínek

24. ledna 2019

vytisknout  e-mailem