Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dopoledne nadýchal skoro tři promile

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za nehody mohla nepozornost, únava, ale i alkohol. 

Až tříletý trest odnětí svobody včetně zákazu řízení až na deset let hrozí osmapadesátiletému řidiči dodávky. Ten v sobotu dopoledne 5. listopadu projížděl křižovatkou v obci Ořechov. Řidič díky vypitému alkoholu nesledoval situaci v provozu a tak se stalo, že narazil do zaparkované octavie. Dechová zkouška u něj vykázala 2,76 promile alkoholu. Muž přiznal, že těsně před jízdou vypil několik piv, které prokládal slivovicí. Celková škoda, která při nehodě vznikla, je předběžně odhadnuta na šedesát pět tisíc korun.

Za nehodami ale stála i nepozornost a únava. Ve středu odpoledne narazil čtyřicetiletý řidič octavie do veřejného osvětlení na parkovišti supermarketu v Uherském Brodě. Muž se nevěnoval řízení, za což si vysloužil blokovou pokutu. Škoda na osvětlení a vozidle se vyšplhala na čtyřicet tisíc.

Spánek přemohl unaveného padesátiletého řidiče passatu ve chvíli, kdy v Boršicích projížděl pravotočivou zatáčku. Vozidlo s řidičem vyjelo mimo silnici, kde narazilo do stromu. Řidiči se naštěstí nic nestalo. V tomto případě škoda dosáhla na necelých dvě stě dvacet tisíc korun. Přítomnost alkoholu u řidiče vyloučila dechová zkouška.

S alkoholem se v uplynulém týdnu potýkala i osmadvacetiletá řidička BMW. Ve čtvrtek 10. listopadu krátce po čtvrté hodině ráno ji v Uherském Ostrohu zastavila policejní hlídka. Žena nadýchala 1,15 promile alkoholu. Následně byla převezena do Uherskohradišťské nemocnice k odběru krve. V neděli ráno tam skončil i řidič BMW. Tomu pro změnu vyšel pozitivní test na drogy. Muž přiznal, že předešlý den kouřil marihuanu.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 4. 11. – 10. 11. 2016

 

Počet zjištěných přestupků

4. 11. – 10. 11. 2016

28. 10. – 3. 11. 2016

Řidič pod vlivem alkoholu

3

3

Řidič pod vlivem drog

1

0

Překročení maximální rychlosti

9

16

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

6

3

Nepoužití bezpečnostních pásů

1

9

Telefonování za jízdy

8

13

Špatný technický stav vozidla

19

17

Neoprávněné zastavení a stání

146

116

Chodci

4

2

Cyklisté

8

5

11.listopadu 2016, por. Bc. Milena Šabatová                  

vytisknout  e-mailem