Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopledne s dětmi z MŠ V Parku a MŠ Šamotka v Rakovníku

80 dětí si prohlédlo služební vozidlo a výstroj policistů 

Na ty nejmenší se v rámci prevence nezapomíná
 
     Včerejšího dne, tj 17. května 2012, navštívila v dopoledních hodinách, policistka z preventivně informační skupiny, tisková mluvčí, PČR Rakovník, nprap. Jana Žáčková, zhruba 80 dětí z mateřské školky V Parku, ke kterým se přidali jejich kamarádi z mateřské školky Šamotka.
      Na besedu o dopravě a policii přijela policistka služebním vozidlem, ve kterém se skrývala spousta výstroje policistů. Na začátku návštěvy, si děti s paní policistkou povídali, jak se má správně přecházet ve skupinkách i po jednotlivcích, na jakou barvu chodí chodci a jezdí řidiči, co se nesmí na přechodu dělat. Když jezdí na jízdním kole, co musí mít na sobě a jak by měli mít vybavené jízdní kolo. V závěru povídání se dětem připomnělo, že povídat si s cizími lidmi a brát si od nich jakékoliv věci, nesmí. Jejich rodiče jim rády koupí něco dobrého či nějakou knížku a tak si to nemusí brát od cizích lidí.
     Po besedě se děti „vrhly“ na služební vozidlo. Každý si musel vyzkoušet, jak se v takovém autě vůbec sedí. Jiní si zase vyzkoušely tíhu a pocit mít na sobě neprůstřelnou vestu, která mnohým sahala až po kolena. S rukama v poutech se dětem líbilo a nejraději by se připoutávaly k lavičkám či kamarádům. Někteří si vyzkoušely, jak se staví vozidla stavěcím terčíkem a jiní zase jací jsou fešáci v policejních čepicích.
      I přes lehce chladné počasí se dětem návštěva ze strany Policie ČR ÚO Rakovník líbila. Společné fotografování u služebního vozidla a zpuštění majáku s houkačkou děti doslova nadchlo. Na základě této návštěvy dětí namalují obrázky, co si z dopoledne pamatují a co se jim líbilo nejvíce. Ty nejlepší policistka nprap. Jana Žáčková, nakonec odmění.
      Příští rok se určitě do školky Policie ČR vrátí a možná tentokrát i budou policejní pejskové.

nprap. Jana Žáčková

18. května 2012

vytisknout  e-mailem