Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Doplatil na důvěřivost

DĚČÍN - Doplatil na důvěřivost; Spolujezdcem byl alkohol; Odebíral načerno proud kradeným drátem 

Čtyřiačtyřicetiletý filuta si vzal do hlavy, že si na úvěr opatří nějakou elektroniku. Protože však nesplňoval podmínky pro to, aby jej mohl uzavřít, využil k transakcím známého. Toho přemluvil k nákupu přístrojů s tím, že peníze na splátky mu bude dávat a ještě se mu za službu odmění. Dvaašedesátiletý důvěřivec tedy s vidinou zisku uzavřel čtyři smlouvy v několika prodejnách na zboží v hodnotě sto jedenáct tisíc korun, které si druhý muž ihned odvezl. Jak se dalo tušit, na úhradu dluhu neposkytl ani korunu a přestal komunikovat. Poškozený vzhledem k výše uvedenému a k tomu, že by si to nemohl dovolit, neměl ani v úmyslu úvěr splácet. Do průšvihu se tak dostali oba. Z podvodu jsou nyní obviněni kriminalisty z Děčína a vzhledem k výši škody by jim mohly hrozit až tři roky odnětí svobody.
 
 
Spolujezdcem byl alkohol
 
Dalším řidičem, který doplatil na to, že si před jízdou neodpustil alkohol, je čtyřiapadesátiletý muž z Ústí nad Labem. Ten se ve stavu vylučujícím způsobilost proháněl Děčínem, než byl na Teplické ulici zastaven hlídkou městské policie. Přivolaní policisté z oddělení hlídkové služby pak výtečníčkovi naměřili přes jeden a půl promile. Teď ho za ohrožení pod vlivem návykové látky řeší ve zkráceném přípravném řízení. Z toho kouká hrozba až jednoho roku vězení.
 
 
Odebíral načerno proud kradeným drátem
 
Přímo ze sloupu veřejného osvětlení odebíral elektrickou energii čtyřiapadesátiletý muž. K tomu pomocí ohradníkového drátu, který před tím odcizil. Tím se dopustil krádeže a ještě poškození a ohrožení obecně prospěšného zařízení. Jeho minulost se navíc obdobnými trestnými činy jen hemží. Policisté z Velkého Šenova ho nyní řeší ve zkráceném přípravném řízení. Elektroinstalatérovi hrozí trest až tří let za mřížemi.
 
 
 
27. 4. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem