Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dopisů byly tisíce

ZLÍNSKO: Linka byla včas zablokována.  

Do středečních odpoledních hodin jsme jen na Zlínsku přijali na dvě stovky oznámení o dopisech s výzvou k úhradě smyšleného dluhu. Na zbylých územních odborech ve Zlínském kraji je situace obdobná. Prozatímní výsledky vyšetřování nasvědčují tomu, že těchto podvodných dopisů někdo po celé republice rozeslal tisíce. Celková škoda v tuto chvíli není vyčíslena, stejně jako přesný počet poškozených. Ti totiž, i na základě informací získaných prostřednictvím sdělovacích prostředků, nadále navštěvují policejní služebny v různých částech České republiky.
Telefonní linku kriminalisté ze zlínského oddělení hospodářské kriminality ve spolupráci s Českým telekomunikačním úřadem v úterý zablokovali. Tím zabránili mnohem vyšším škodám, neboť znemožnili dalším potencionálním obětem dovolat se na uvedenou zákaznickou linku. Ta volající stála osmdesát pět korun za minutu hovoru. Kriminalisté nyní zjišťují, kdo se na úkor poškozených lidí obohatil.
Vše nasvědčuje tomu, že by se mohlo jednat o spáchání trestného činu podvodu, nicméně v tuto chvíli je vše ve fázi prověřování.
 
20. března 2014, nprap. Petr Jaroš
 

výzva.png

vytisknout  e-mailem