Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopadli jsme zloděje, který si z radnice odnesl půl milionu korun

ČESKÁ LÍPA - Pachatele stíháme vazebně. 

Kriminalisté už znají totožnost zloděje, který 15.ledna na českolipské radnici odcizil z uzamčené kanceláře půl milionu korun. Jedná se o 45letého muže s trvalým bydlištěm v Litoměřicích. Ten v době, kdy byla úřednice na obědě, vylomil zámek dveří a z kanceláře si odnesl hotovost ve velkých bankovkách.

K městskému úřadu žádný vztah neměl a navštívil ho náhodně. Ten den prošel celou Českou Lípu a tipoval si místa, kde by mohl něco odcizit. Jde totiž o majetkového recidivistu, který už byl za krádeže dvanáctkrát pravomocně odsouzen a nyní je v rámci posledního trestu v podmínce. Kromě krádeže peněz na českolipském městském úřadu má aktuálně na svědomí i krádeže v nemocnici a ve stomatologickém středisku v Litoměřicích s celkovou škodou 17 000 korun.

Českolipští kriminalisté ho zadrželi v úterý v odpoledních hodinách na Děčínsku a potom, co ho vyšetřovatel obvinil ze zločinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, podal státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu stíhání. Okresní soud v České Lípě obviněného poslal do vazby včera. V této souvislosti mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Z odcizené částky se nám podařilo zajistit  80 000 korun, zbytek peněz už utratil.

31. 1. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem