Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dopadený lupič byl i vrahem

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté v Hradišti dopadli lupiče, z něhož se vyklubal vrah.  

 

Když 2. února mířil policista v bufetu pistolí na muže podezřelého ze spáchání loupeže, věděl, že jde o nebezpečného pachatele, který je ozbrojen pistolí. Nevěděl ovšem, že má před sebou vraha.

V ten den uherskohradišťští policisté zadrželi půl hodiny po loupežném přepadení obchodu s dětským textilem v centru právě třiadvacetiletého muže, který pod pohrůžkou namířené pistole uloupil necelé tři tisíce korun. Po zadržení začala série výslechů a dokazování, která vyústila v obvinění mladého muže ze spáchání trestného činu loupeže. Soud rozhodl o jeho vazebním stíhání, protože byl podezřelý z další loupeže.

Při prověřování jednotlivých informací a pátrání po aktivitách obviněného muže začali uherskohradišťští kriminalisté sbírat poznatky k tomu, že tento mladík by mohl mít něco společného se zmizením čtyřiašedesátiletého muže z obce na Brněnsku. Staršího muže již několik týdnů neviděli jeho sousedé a policisté pak po něm vyhlásili celostátní pátrání. Hradišťští kriminalisté získané informace skládající se v podezření ze spáchání násilného skutku předali jihomoravským kolegům, kteří po pohřešovaném muži pátrali. Před několika dny se domněnky potvrdily: jihomoravští kriminalisté našli staršího muže v bývalém sklípku na zahradě svého domu mrtvého.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že třiadvacetiletý muž napadl muže ve spánku kladivem a pak do něj bodal loveckým nožem, který u něj zajistili hradišťští policisté po loupežném přepadení. Mladík zabíjel proto, aby se mohl zmocnit mužova dvoutisícového důchodu a dvou mobilních telefonů. Mladý muž bydlel u muže, kterého zavraždil v podnájmu. Po vraždě se muž potuloval po kraji, až byl po loupeži zadržen právě v Hradišti. Jihomoravští kriminalisté obvinili mladého muže, v současné době umístěného ve vazební věznici, ze spáchání trestného činu vraždy, za což mu v jeho případě hrozí až výjimečný trest.


 

20. březen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

 

vytisknout  e-mailem