Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopadení podezřelého ze znásilnění

Kriminalisté dopadli muže, který je podezřelý ze znásilnění, vydírání a loupeže na ženě. 

Kriminalistům prvního policejního obvodu z 6. oddělení obecné kriminality, kteří se zabývají, mimo jiné objasňováním mravnostní kriminality, se podařilo během necelých 24 hodin dopadnout muže, který je podezřelý z trestných činů znásilnění, vydírání a loupež. Konkrétně si tento čtyřiatřicetiletý muž z Ukrajiny, podle zjištění kriminalistů, vyhlédl v noci z 23. na 24. srpna 2016 v jednom z barů v Praze 6 Dejvicích svou oběť. Když žena z baru okolo půl třetí odešla, tak šel za ní a počkal si, až otevře vstupní dveře od domu, který byl nedaleko.  Vběhl za ní a na chodbě zaútočil. Nejprve požadoval peníze, ale když zjistil, že u sebe žádné nemá, tak ji začal znásilňovat. To trvalo více než hodinu a muž si chvilkami toto jednání natáčel a fotil na mobilní telefon. Když s tímto znásilněním skončil, řekl poškozené, že jestli někomu něco řekne, tak vše zveřejní na internetu. Na závěr ji ještě přinutil, že půjde s ním k bankomatu a dá mu všechny peníze co má na účtu. Když však vyšli před dům, poškozená využila situace, že po ulici šli náhodní chodci a začala k nim utíkat s křikem o pomoc. Toho se pachatel zalekl a dal se z místa na útěk.

Kriminalisté začali po tomto muži intenzivně pátrat a podařilo se jim zajistit kamerové záznamy s jeho podobou. Na základě nejen těch, pak muže hledali a díky operativní činnosti ho zadrželi v 19 hodin večer následujícího dne na zastávce tramvaje v Praze 5 v Radlické ulici. Zadržený muž skončil na policejní služebně, kde si vyslechl obvinění z trestných činů znásilnění, loupež a vydírání, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Stíhání je vedeno vazebně.

Vedoucí zmiňovaného oddělení nadporučík Mgr. Zdeněk Novotný, který na případu se svým týmem pracoval, konstatoval, že se dlouho nesetkal s tak brutálním způsobem znásilnění, které si vyžádalo i zranění ženy v podobě různých podlitin a oděrek. Také uvedl, že oběť utrpěla i psychickou újmu a na pomoc musel být přivolán i policejní intervent.   

Závěrem nutno zmínit, že kriminalisté v mobilním telefonu zadrženého muže našli i zmiňované nahrávky a fotografie.

por. Bc. Jan Daněk – 29. 8. 2016

vytisknout  e-mailem