Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopadení pachatele

Olomoučtí kriminalisté dopadli pachatele majetkové trestné činnosti 

Dne 7.6.201O zahájili olomoučtí kriminalisté trestní stíhání proti devětadvacetiletému muži z Chrudimi.
Muž se rozhodl, že si na své živobytí bude finanční prostředky obstarávat nelegální cestou a od 7. června 2010  čelí obvinění z trestného činu krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku. Olomoučtí kriminalisté dopadli pachatele nejen za pomocí kamerových záznamů pořízených z bankomatů, kde pachatel provedl neoprávněný výběr finanční hotovosti, ale také dalším operativním šetřením a spolupráci s policisty z měst, kde páchal tuto majetkovou trestnou činnost. Tito napomohli pachatele identifikovat.
Dne 27. 10. 2009 mezi 13 a 14 hodinou na ulici Družstevní v obci Ledeč nad Sázavou z neuzamčené kanceláře budovy odcizil dámskou peněženku s finanční hotovosti, osobními doklady a platební kartou. Téhož dne opakovaně vybral na odcizenou platební kartu z bankomatu na náměstí Husa výběr v celkové výši 15 tisíc korun. Majitelce tímto způsobil celkovou škodu ve výši 17.500 korun.
Dne 9. 11. 2009 během dne na ulici Bezručova v obci Rychnov nad Kněžnou z neuzamčené skříňky v neuzamčené šatně zaměstnanců společnosti odcizil z kabelky dámskou peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovosti. Téhož dne opakovaně vybral na odcizenou platební kartu z bankomatu na Starém náměstí výběr v celkové výši 15 tisíc korun. Majitelce tak způsobil celkovou škodu ve výši 16 280 korun.
V dalších 4 případech se situace opakovala, muž odcizil v obci Hlinsko, z volně přístupné šatny peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovosti, v Olomouci ze šatní skříňky také peněženku s osobními doklady, finanční hotovosti a platební kartou, taktéž ve Vysokém nad Jizerou ze školního kabinetu a v Zábřehu z kanceláře v prodejně potravin. Využíval nezajištěných a neuzamčených prostorů k odložení osobních věcí zaměstnanců jednotlivých zařízení.
Tentýž den se pokusil o opakovaný výběr z odcizených platebních karet, což se mu vždy podařilo. Tímto způsobem získal finanční hotovost v celkové výši 98 580 korun.
Muž byl již v minulosti soudně trestán pro stejný trestný čin a to nepodmíněným trestem v délce 18 měsíců v době od 21. 2. 2008 do 30.7. 2009.


por. Bc. Marie Štrbáková
 

vytisknout  e-mailem