Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE - Dopadení násilníka

Násilník skončil s pouty na rukou, napadená žena se dosud skrývá. 

V pátek kolem půl druhé odpoledne došlo v ulici Divišova v Praze 9 Kbelích k přepadení dosud neznámé ženy. Zcela obnažený muž svou oběť zatáhl do porostu poblíž živého plotu jednoho z místních domů, povalil ženu na zem a pokusil se ji znásilnit. Ve svém počínání byl vyrušen náhodným svědkem, který jej s využitím psa duchapřítomně zadržel až do příjezdu policie. Policisté pohotovostní motorizované jednotky 35letého násilníka převezli na nejbližší policejní služebnu a předali kriminalistům. Ti neprodleně zahájili úkony trestního řízení pro přečin znásilnění a výtržnictví.

Vyšetřování celého případu však komplikuje skutečnost, že napadená žena nečekala na příjezd policie, z místa v šoku utekla a do současné doby se na policii nepřihlásila. Její svědectví je však v tomto případu stěžejní. Svou výpovědí může násilníka usvědčit a zároveň ochránit další ženy od podobného hrůzného zážitku. Kriminalisté ji proto touto cestou žádají, aby se v co nejkratší době přihlásila na tísňovou linku 158. Zachování anonymity a ochrana svědka je v podobných případech samozřejmostí.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 4. června 2016

AKTUALIZACE:

Ani po 5 měsících vyšetřovatelé neznají totožnost napadené ženy. Znovu se tedy obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci při pátrání po poškozené. Policii se na základě svědecké výpovědi podařilo sestavit identikit pravděpodobné oběti:

Popis:
Žena by mohla být ve věku 17-20 let, 170-175cm vysoké štíhlé postavy, světlé pleti, s tmavšími vlasy v délce po ramena. Podle dalších markantů měla tenké, upravené obočí, oči nalíčené tmavší barvou, rovný nos, plnější rty a zuby bez viditelných vad. V době napadení byla údajně oblečena do džínsů, světlé halenky nebo svetříku a přes ruku měla kabelku. Výstižnost sestaveného portrétu je dle kriminalistů cca 65%,

Policisté touto cestou apelují opětovně nejen na samotnou poškozenou, ale i její nejbližší okolí. Svědectví napadené ženy je pro další postup orgánů činných v trestním řízení zcela klíčový. Opět připomínáme, že svou výpovědí může násilníka usvědčit a zároveň ochránit další ženy od podobného hrůzného zážitku. Kriminalisté ji proto touto cestou žádají, aby se v co nejkratší době přihlásila na tísňovou linku 158. Zachování anonymity a ochrana svědka je v podobných případech samozřejmostí.

Odkazy do noveho okna

Identikit

Identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem