Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopadení lupiče nazývaného „Rybář“

Gambler a vášnivý rybář v jedné osobě skončil v rukou kriminalistů. 

Kriminalisté z pražské Palmovky několik měsíců velmi intenzivně pracovali na případu muže, který už v sedmi případech loupil na území metropole. Lupič byl nebezpečný, protože v jednom případě dokonce úmyslně vystřelil za obsluhu čerpací stanice na Praze 9 a to jen proto, aby rychleji obdržel hotovost. Od loňského prosince přepadal prioritně čerpací stanice, jednou ale loupil i v herně a zmocnil se vozidla taxislužby. Po několikaminutové jízdě však na jednom opuštěném místě vytáhl na řidiče zbraň, ale tomu se naštěstí podařilo z vozidla utéct. Lupič pak s odcizeným vozidlem odjel k vlakovému nádraží do Lysé nad Labem, kde vozidlo zanechal i s poškozeným taxametrem. Obličej si vždy maskoval šálou nebo širokou lékařskou náplastí, v ruce držel revolver černé barvy a jeho výrazným markantem byl látkový rybářský klobouk. Loupežemi si přišel na téměř sto padesát tisíc korun.
 
V pondělí 1. října dopadli pražští policisté ve spolupráci se středočeskými kriminalisty sedmašedesátiletého muže v jeho bytě v městě Berouně, a to na základě předchozího souhlasu se zadržením vydaného Obvodním státním zastupitelstvím pro Prahu 9. Během domovní prohlídky se pak policistům podařilo zajistit část použitého oblečení používaného při loupežích, zbylého maskování se ovšem lupič zbavil, stejně tak jako střelné zbraně, kterou odhodil do řeky. Zbraň se policejním potápěčům nepodařilo do současné chvíle nalézt.
 
Kriminalisté zadrženého muže obvinili z trestného činu loupeže, za což mu hrozí až desetileté vězení. Při výslechu sdělil policistům vášnivý rybář, že k přepravě využíval železnici a jako motiv uvedl závislost na výherních automatech. Policisté celý případ navíc velmi úzce konzultují se státním zástupcem a vzhledem ke špatnému zdravotnímu stavu obviněného, jeho bezúhonnosti a pokročilému věku nebude muž stíhaný vazebně.
 
Odkaz na tiskovou zprávu vydanou 7. září 2012 týkající se pátrání po lupiči:
 
http://www.policie.cz/clanek/rybar-uz-sedmkrat-loupil.aspx
 
kpt. Bc. Jana Rösslerová 12. 10. 2012

vytisknout  e-mailem