Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopadeni krátce po činu na odcizených elektrokolech

Jablunkov - dvojici policisté zadrželi. 

Perfektní spolupráce všímavého oznamovatele, policisty operačního střediska, policejní hlídky obvodního oddělení Jablunkov a také jablunkovských strážníků vedla k rychlému zadržení osob podezřelých z vloupání do prodejny kol.

Začátkem června v nočního hodinách přijal policista na lince 158 oznámení o možném vloupání do jedné z prodejen v Jablunkově, včetně popisu osob a směru jejich úniku. Hlídka místního obvodního oddělení ihned vyrazila na místo a také se zkontaktovala se strážníky městské policie, kteří byli poblíž. Ti dorazili na místo a zjistili, že se jedná o prodejnu jízdních kol. Byl tedy předpoklad, že by se pachatelé mohli pohybovat na odcizených kolech.

A právě takovou dvojici zpozorovala policejní hlídka nedaleko místa činu. Dva muže jedoucí na elektrokolech muži zákona zastavili a následnou kontrolou zjistili, že jejich kola jsou ještě opatřena i štítkem s cenovkou. Po krátké chvíli se muži (ve věku 36 a 31 let) hlídce k odcizení kol doznali. Při další prohlídce byly v batohu jednoho z mužů nalezeny také páčidla, notebook a větší množství mincí. Jak se ukázalo, notebook a mince taktéž pocházely z vloupání do uvedené prodejny. Celková škoda na odcizených věcech přesáhla 130 tisíc korun. Oba „výtečníky“ tak policisté na místě zadrželi.

A jak následně policisté zjistili, podezřelí mají mít na svědomí také vloupání do vozidla v Jablunkově, ke kterému došlo chvíli před tím, než se měli vloupat do prodejny kol. Starší muž měl v tomto případě hlídat okolí, zatímco mladší měl poškodit zámek a dostat se do vozidla. Odtud měl poté odcizit doklady, brýle a menší finanční hotovost.

Jablunkovští policisté staršímu muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci, za což mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Vzhledem k tomu, že mladší z mužů nenastoupil k výkonu trestu odnětí svobody za předchozí majetkovou trestnou činnost, byl eskortován přímo do věznice. Další úkony trestního řízení s ním budou činit třinečtí kriminalisté.  

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
28. června 2023

Odkazy do noveho okna

foto kola I.

foto kola I. 

Detailní náhled

foto kola II.

foto kola II. 

Detailní náhled

páčidla

páčidla 

Detailní náhled

poškozené dveře

poškozené dveře 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem