Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopadení distributora drog

JIHLAVSKO: Muž je obviněn ze dvou trestných činů 

Kriminalisté dopadli třiapadesátiletého muže, který prodával pervitin a v bytě přechovával předměty a chemikálie určené k výrobě drog. Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestné činnosti zadrželi minulý týden v bytě v Jihlavě, kde bydlí. Další cesta zadrženého muže směřovala do policejní cely. Kriminalisté provedli v bytě domovní prohlídku „Zajistili jsme různé chemikálie a také předměty určené k nedovolené výrobě drog,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Co se týče zajištěných předmětů, jednalo se zejména o skleněné laboratorní vybavení a plastové nádoby.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání třiapadesátiletého muže z Jihlavska, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Obviněný muž byl v minulosti za drogovou trestnou činnost již soudně trestán, odsouzen byl k podmíněnému trestu odnětí svobody na dobu čtyř let, a to až do poloviny roku 2025.

Muž je obviněn z toho, že prodával na území města Jihlavy pervitin dalším osobám. Zájemci si drogy převážně kupovali, někdy muž pervitin poskytl jako protihodnotu za různé věci nebo služby, například nákup. Dále v bytě přechovával předměty a chemikálie k výrobě drog. V další distribuci pervitinu mu zabránili jihlavští kriminalisté a drogovou trestnou činnost muže minulý týden ukončili.

Obviněného muže kriminalisté po provedení nezbytných procesních úkonů ze zadržení propustili a je stíhán na svobodě. Případy dále vyšetřují.

Za drogovou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
29. listopadu 2023

vytisknout  e-mailem