Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopadení čtyř pachatelů

Příbramsko - Koncem minulého týdne dopadli příbramští policisté dva muže ve věku 21 let.  

     Ti  mají na svědomí v období od dubna do srpna celkem 16 krádeží a způsobili přitom škodu přesahující 600 tisíc korun. Něco spáchali sami, něco ve spolupachatelství. V jednom případě asistoval i 29letý kumpán, kdy se jednalo o vykradení kanceláří. Kromě počítačů, tiskáren, telefonů a podobných věcí zcizili i 198 tisíc korun v hotovosti. Kradli v Příbrami, v jednom případě na Dobříši. Za trestné činy krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
     Z jedné novostavby vzali elektro kabely, které tam odstříhali. Naložili si je na kolečko, které pocházelo z jiné stavby. Z kostela na Březových Horách odcizili měděné okapové svody a měděnou střešní krytinu. Další měď uzmuli na budově realitní kanceláře. Z bazaru ukradli hodiny, sošky, bižuterii, nářadí a další věci. Dvakrát navštívili jeden koloniál, bylo to v květnu během 17 dnů. Odnesli si odtud cigarety, alkohol a jídlo. Třikrát byl dokonce jeden z nich v prodejně mysliveckých potřeb, hodil se mu dalekohled a různé oblečení. Nepohrdli ani zmrzlinou ve stánku nebo slunečníkem u restaurace. Vykradli také kynologický klub a tři domy. Brali nářadí, elektromotory, jízdní kola, prostě vše, co našli.
     Následující den kriminalisté obvinili z krádeže 37letého muže. Dne 8. listopadu se pokusil vloupat do trafiky v ulici Budovatelů v Příbrami. Z boční stěny obchodu demontoval lištu u okna, ale dovnitř se mu nakonec dostat nepodařilo, protože byl na místě zadržen hlídkou policie. Snažil se ještě policistům utéct, to se mu ale nepovedlo.

11. listopadu 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem