Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Domovní prohlídka se zdařila

BŘECLAVSKO: Hlavní výrobce drog čeká na rozhodnutí o vazbě v policejní cele. 

Hustopečsko - Další zdařilou realizaci na „drogové scéně“ mají za sebou břeclavští kriminalisté. Podařilo se jim zakončit prověřování na Hustopečsku, kdy v jedné obci docházelo k výrobě a distribuci pervitinu. Při domovní prohlídce rodinného domku byli úspěšní a přímo na místě zadrželi čtyři osoby.

Během šetření vyšlo najevo, že hlavním organizátorem výroby byl devětadvacetiletý muž, kterému vypomáhal o pět let mladší komplic a také jednadvacetiletá žena. Léky potřebné k výrobě nakupovali na Slovensku a pak v klidu v pronajatém domě vyráběli pervitin. K „vaření“ docházelo nejméně třikrát týdně. Posledním zadrženým byl majitel domu, který své obydlí poskytoval k tomuto protiprávnímu jednání a jako protislužbu pronájmu vyžadoval pravidelný přísun dávek.
 
Policisté provedli procesní úkony a zahájili trestní stíhání. Tři ze zadržených (dva muži a žena)  si vyslechli obvinění z trestného činu nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Hlavní aktér navíc čeká v policejní cele na rozhodnutí o vazbě.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 12. prosince 2013
 drogy HUSTOP.mp3

vytisknout  e-mailem