Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Domácí násilí odhalilo pěstírnu konopí

KRAJ - Policisté vyjížděli k oznámenému domácímu násilí. Agresor měl doma i pěstírnu konopí.  

Počátkem měsíce listopadu vyjížděli policejní hlídky do rodinného domu v Tanvaldu, a to na základě oznámení ženy, která policistům na tísňovou linku uvedla, že ji fyzicky napadá její druh. Ten ji měl po předchozí hádce psychicky týrat a následně i škrtit. Žena, která podobné útrapy snášela od svého druha již od září, měla obavu o svůj život, a proto přivolala policisty.
 
Policisté muže, který byl na svou družku agresivní, zadrželi a umístili do policejní cely. Domácí násilí nebyl ale jediný skutek, se kterým měl zadržený muž problém. Při vyšetřování vyšla najevo ještě další, pro zadrženého nepříjemná skutečnost. V rodinném domě totiž pěstoval konopí. V tzv. „pěstebním stanu“ o rozměrech 150x300x200 cm měl nasazeno zhruba 130 rostlin konopí, a to v různém stádiu růstu (55 vzrostlých rostlin a 74 tzv. řízků). Indoorová pěstírna byla značně sofistikovaná -  nechyběly speciální živné roztoky, výbojky s nastavitelným časovým cyklem, ventilační potrubí či vzduchotechnika (viz foto pod článkem). V domě kriminalisté zajistili také 1,5 gramu krystalické látky. O jakou látku jde bude zřejmé až po provedených chemických expertízách. Podle zatím předběžných informací by se mohlo jednat o kokain.
 
V důsledku oznámení domácího násilí tak vyšly najevo i takové skutečnosti, který budou mít vliv i na výši trestu zadrženého muže. Kromě obvinění z trestného činu týrání osoby ve společném obydlí, za který mu hrozí až čtyřletý trest, byl obviněn ještě z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za který mu hrozí až pět let ztráty svobody.  



19. 11. 2014
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 
 

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem