Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Doma měl přes dva kilogramy marihuany

PŘEROV - Zásoboval své klienty v kraji. 

Minulý týden skončil v rukou policistů další 29letý dealer, který nejen na Přerovsku distribuoval marihuanu a pervitin. Zadržen byl ve spolupráci se zákrokovou skupinou na křižovatce ulic Werichova a Zikova v Olomouci, kde má v současné době bydliště. Při zákroku museli policisté použít donucovací prostředky, protože, v té době ještě podezřelý, nereagoval na jejich výzvy.  Spolu s ním byl zadržen i další muž, který se s ním na místě nacházel a oba záhy skončili v policejních celách v Přerově. Druhý muž byl následující den po provedených úkonech propuštěn ze zadržení.
Při domovní prohlídce, v místě současného bydliště, podezřelý policistům dobrovolně vydal něco málo přes dva kilogramy marihuany a necelý půl gram pervitinu. Předchozím šetřením policisté zjistili, že dealer a uživatel v jednom, minimálně od léta roku 2018 až do doby zadržení zásoboval pervitinem a marihuanou klienty v olomouckém kraji především na Olomoucku a Přerovsku. Za uvedenou dobu prodal, předal nebo směnil za různé služby necelých 190 gramů pervitinu a 161 gramů marihuany.
O dva dny později, v zákonné lhůtě, byl propuštěn ze zadržení na svobodu. Ještě předtím mu ale policejní komisař sdělil obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu hrozí dle trestního zákoníku až desetiletý trest odnětí svobody. V minulosti nebyl obviněný za stejnou trestnou činnost odsouzen.

por. Mgr. Miluše Zajícová
26. července 2019

vytisknout  e-mailem