Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Doma je přepadli a svázali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Lupiči přepadli důchodce na chalupě.  

 

Starší manželé byli v sobotu 11. února po osmé hodině večer přepadeni ve své chalupě ve Vápenicích. Lupiči slušně zazvonili u vchodových dveří. Pětašedesátiletý muž otevřel a dva cizí muži se vtlačili dovnitř. Sedmašedesátiletá paní domácí se přišla podívat, o jaké návštěvníky se jedná. V tom okamžiku se z cizích návštěvníků stali lupiči. Jeden z nich zatlačil ženu do obývacího pokoje, druhý pachatel povalil staršího muže na zem. Lupič muži zapáčil ruce dozadu a nasadil mu pouta. Když starší pán ležel na zemi, přiložil mu lupič ke spánku pistoli a křičel na něj, že chce peníze. Vyděšený muž mu řekl, že je důchodce, že je na chalupě a že žádné velké peníze doma nemají. Lupič přešel do obývacího pokoje k ženě, které přiložil pistoli ke kolenu. Vyhrožoval jí, že pokud mu neřekne, kde mají peníze, bude z ní mrzák. Žena mu opakovala, že žádné peníze doma nemají. Druhý z lupičů jí lepicí páskou připoutal k noze stolu a páskou jí přelepil také ústa. Následně oba pachatelé přišli ke spoutanému muži, přehodili mu přes hlavu deku, omotali lepicí páskou a odvedli jej do koupelny, kde jej zamkli. Poté prohledali všechny místnosti chalupy a za chvíli odešli a zamkli. Přepadené ženě se po chvíli podařilo uvolnit lepicí pásku a mohla dojít za manželem, kterému sundala z hlavy deku. Oknem vyskočila ven a šla k sousedům volat na policii o pomoc.

Bojkovičtí policisté vyjeli ihned na místo, kde našli spoutaného muže, jehož vysvobodili z kovových pout. Naštěstí ani jeden z přepadeného páru neutrpěl žádné zranění. Manželé následně zjistili, že lupiči odnesli tři tisíce korun v hotovosti, dva mobilní telefony a nějaké drobnější šperky. Celková škoda se tedy pohybuje okolo pětadvaceti tisíc korun.

K chalupě do Vápenic vyjeli také kriminalisté s technikem, který na místě zajistil upotřebitelné kriminalistické stopy. Policisté zjistili, že pachatelé měli před budovou bývalého pohraničního oddělení odstaveno stříbrné osobní auto. Oba lupiči mluvili česky. Ani jeden z nich nebyl maskován. Jeden z pachatelů byl ve věku okolo třiceti let, vysoký asi 185 cm, štíhlé postavy, obličej protáhlý oholený, na hlavě měl pletenou čepici a byl oblečen do tmavého sportovního oblečení se dvěma světlými svislými pruhy. Druhý z pachatelů byl také ve věku okolo třiceti let, také bílé pleti, jeho štíhlá postava dosahovala výšky okolo 170 cm. I on byl oholen, na hlavě měl pletenou čepici a oblečen byl do šedé sportovní bundy.

V souvislosti s tímto případem kriminalisté pátrají po totožnosti muže, kterého zachytila kamera na čerpací stanici ve Starém Hrozenkově kolem sedmé hodiny večer. Je možné, že tento muž by mohl přinést cenné informace, které by mohly přispět k objasnění loupeže.

Pokud by měl kdokoliv informace k pachatelům, jejich pohybu nebo k loupeži samotné, ať se s informacemi neprodleně ozve na linku 158. Kriminalisté intenzivně sbírají detailní informace, které by měly vést k odhalení a dopadení pachatelů, jimž za spáchání trestných činů loupeže a porušování domovní svobody hrozí až deset let vězení.

 

14. únor 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

identikit pachatele z Vapenic

identikit pachatele z Vapenic 

Detailní náhled

loupez Vapenice

loupez Vapenice 

Detailní náhled

loupez Vapenice_02

loupez Vapenice_02 

Detailní náhled

loupez Vapenice_03

loupez Vapenice_03 

Detailní náhled

loupez Vapenice_04

loupez Vapenice_04 

Detailní náhled

neznamy muz

neznamy muz 

Detailní náhled

neznamy muz_02

neznamy muz_02 

Detailní náhled

neznamy muz_03

neznamy muz_03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem