Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Doloval, doloval, ale nevydoloval

S vidinou zisku poškodil na akademické půdě několik nápojových automatů. Teď mu za to hrozí až dva roky vězení. 

Konkrétně šestnáctého září „navštívil“ budovy Českého vysokého učení technického v Technické ulici neznámý muž. Už na první pohled se nejednalo o studenta a ten druhý to následně i potvrdil.

Po příchodu do vestibulů budov si to nenechavec pokaždé namířil rovnou k nápojovým automatům, avšak občerstvit se nechtěl. Vždy rovnou „zabořil“ svou ruku do prostoru pro výdej nápojů, kde ve všech pěti případech automaty nejprve poškodil, a pak se snažil zmocnit se zásobníku na peníze. To se mu ale ani v jednom případě nepodařilo a tak odešel neznámo kam s nepořízenou.

Nicméně i tak je muž podezřelý z trestných činů, neboť chtěl jednak krást a na automatech navíc způsobil škodu za dvacet tisíc korun. Proto policisté z místního oddělení Dejvice celou prošetřují událost pro podezření z trestných činů krádež ve stadiu pokusu a poškození cizí věci. Za tyto delikty hrozí hledanému trest odnětí svobody až na dva roky.

Policistům se ale dotyčného zatím nepodařilo vypátrat, a proto z tohoto místa prosí o pomoc širokou veřejnost. Pokud byste kdokoliv muže na záběrech bezpečnostních kamer poznal, znal jste jeho totožnost, popřípadě jeho místo pobytu, nebo pohybu, předejte prosím tyto informace policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 2. 10. 2016

vytisknout  e-mailem