Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dohra fotbalu v Karlovicích

VSETÍNSKO: První vysledky vyšetřování incidentu na fotbale. 

Policejní vyšetřovatel v uplynulých dnech sdělil podezření z trestného činu výtržnictví třem osobám, které v jednotlivých skutcích narušily hladký průběh fotbalového utkání ve Velkých Karlovicích na konci srpna.
 
Policisté kromě hlavního incidentu mezi fanoušky při fotbalovém pohárovém utkání ve Velkých Karlovicích z konce srpna letošního roku vyšetřují i dílčí události. Sdělení podezření z trestného činu výtržnictví tak v uplynulých dnech převzali tři lidé. Šestatřicetiletý muž ze Středních Čech hladký průběh utkání narušil neochotou uposlechnout výzev pořadatelů k opuštění hrací plochy, na kterou vběhl v době přerušení fotbalového utkání. Dále vyvolal i potyčku s pořadateli a chtěl fyzicky napadnout dalšího občana. Druhým je osmačtyřicetiletý muž z Karlovicka. Tento fyzicky napadl jednu ze zlínských fanynek. Nečekaně ji udeřil dlaní, až ji srazil k zemi. Nezpůsobil ji žádné zranění. Poslední do trojice je třiatřicetiletá žena ze Zlínska. Nejenže vykřikovala různé vulgarismy a polila úmyslně pořadatele pivem, ale i v době přerušení utkání vběhla na hrací plochu a nechtěla ji opustit. Zakročujícího pořadatele chtěla odstrčit.
 
Ženě ze Zlínska a muži z Karlovicka hrozí pro trestný čin výtržnictví až dva roky vězení. Muži z Čech, u kterého to není první případ, hrozí až tříletý trest.
 
Na vyšetření hlavního incidentu stále kriminalisté pracují.
 
30. září 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

 

vytisknout  e-mailem