Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dohlíželi na cyklostezce

PRAHA VENKOV-JIH – Říčanští policisté, strážníci a krajský koordinátor BESIPu minulý týden společně preventivně působili na cyklostezce v Říčanech. 

Na páteřní cyklostezce z Prahy do Mirošovic v katastru města Říčany se ve středu letošního 13. září policisté z obvodního oddělení v Říčanech, společně se strážníky Městské policie Říčany a za účasti krajského koordinátora BESIPu zapojili do realizace preventivní dopravně-bezpečnostní akce.
Policisté i strážníci se při akci zaměřili především na mladší osoby pohybující se na stezce na jízdním kole, koloběžkách, ale i na dalších dopravních prostředcích. Hlavním preventivním cílem  bylo při kontrole uživatele zmiňovaných dopravních prostředků poučit a předat jim informace, zejména o prvcích povinné výbavy, způsobu jízdy, či o důležitosti dodržování základních pravidel silničního provozu, ale i o ohleduplném chování k ostatním účastníkům silničního provozu.
Během akce strážci zákona zkontrolovali sedmdesát účastníků silničního provozu. Drobné porušení zákona bylo s nimi na místě vyřešeno domluvou. Dospělí účastníci, kteří neporušili žádné ustanovení příslušných zákonů, byli odměněni krajským koordinátorem BESIPu drobnou pozorností, a to v podobě nealkoholického piva.
Zmiňovanou preventivní dopravně-bezpečnostní akcí na této cyklostezce, zejména společnou preventivní činností policistů, strážníků i krajského koordinátora BESIPu, dochází rovněž i k realizaci preventivních projektů „Bezpečné Říčany“, „Řídím, piju nealko pivo“, či „Na kole jen s přilbou“.



por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
22. září 2023

Odkazy do noveho okna

cyklostezka Říčany úvodní

cyklostezka Říčany úvodní 

Detailní náhled

cyklostezka Říčany

cyklostezka Říčany 

Detailní náhled

cyklostezka Říčany 2.

cyklostezka Říčany 2. 

Detailní náhled

cyklostezka Říčany 3.

cyklostezka Říčany 3. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem