Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dohlíželi jsme se na železniční přejezdy

KROMĚŘÍŽSKO: Proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel bezpečného pohybu na železničních přejezdech. 

Dopravní nehody na železničních přejezdech mívají mnohdy fatální následky. Také proto včera dopoledne proběhla na Kroměřížsku dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel bezpečného pohybu na železničních přejezdech. Ta měla i preventivní charakter. Chtěli jsme při ní upozornit účastníky silničního provozu na riziková chování, kterých se mnozí dopouští při přecházení či přejíždění železničních přejezdů. Dohlíželi jsme na přejezdy v Kroměříži, Hulíně, Holešově, Chropyni a v Břestu. Zjistili jsme pět přestupků u řidičů motorových vozidel. Například jeden z nich překročil nejvyšší povolenou rychlost při přejíždění přejezdu, další za jízdy telefonoval a jiní se nesprávným způsobem řadili v jízdních pruzích před železničním přejezdem.

Samozřejmostí je, že jakmile se spustí zvukové a signalizační zařízení či padají závory, řidič nesmí vjet na železniční přejezd. Nedávno na Kroměřížsku tato nařízení nerespektovala šedesátiletá řidička. Naštěstí se jí podařilo kolejiště ještě před průjezdem vlaku opustit (viz. video).

15. října 2019, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem