Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dohled nad dodržováním vládních nařízení

MLADOBOLESLAVSKO – Policisté oznámili přestupky za porušování krizových opatření vlády. Provozovateli jednoho z mladoboleslavských barů, jeho zaměstnancům a některým z hostů hrozí pokuta ve výši 20 tisíc korun. 

Mladoboleslavští policisté stále provádějí kontroly dodržování krizových opatření vlády. V nočních hodinách z 16. na 17. prosince 2021 tato opatření porušil pouze provozovatel baru na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi. Zde se krátce po půlnoci nacházely desítky osob a docházelo k maloobchodnímu prodeji a poskytování služeb i přesto, že je uvedená činnost zakázána krizovým opatřením vlády. Policisté hosty vyzvali, aby prostory baru neprodleně opustili.

Přesto celkem 13 lidí, tedy provozovatel, obsluhující personál a někteří hosté, byli za výše uvedená jednání oznámeni Správnímu odboru Magistrátu statutárního města Mladá Boleslav. Dotyčným osobám hrozí ve správním řízení pokuta až 20 tisíc korun.

Děkujeme všem provozovatelům a občanům, kteří opatření dodržují a pomáhají tak situaci s pandemií Covid-19 zvládnout. Policisté upozorňují na to, že krizová opatření vlády vydaná na základě krizového zákona je třeba dodržovat. Zároveň varují před některými právními názory, které k obcházení krizových opatření a zákona vyzývají.

por. Bc. Lucie Nováková
17. prosince 2021

vytisknout  e-mailem