Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dohled na šťastný návrat domů

Opatrnosti není nikdy dost 

Tak jako na začátku letních prázdnin čeká české silnice i tento poslední prázdninový víkend velké zatížení. Spousta z vás se bude vracet z letní dovolené nebo odvážet děti od prarodičů. Proto je potřeba dbát zvýšené opatrnosti.

 Ani během letních měsíců nehodovost na silnicích neslábla. Na Benešovsku nám statistika vykázala do dnešního dne sto padesát osm dopravních nehod, při nichž zahynuly tři osoby, čtrnáct jich bylo zraněno těžce a osmdesát devět jich mělo lehké zranění.

policista stavípolicista staví

Oproti loňským prázdninám je výrazný pokles v počtu nehod, a to o sto třicet pět. O nebezpečnosti a závažnosti nehodovosti však nevypovídá počet dopravních nehod ani výše škody, ale počet zraněných osob, kterých oproti roku 2008 je o šestnáct procent více. Ve třinácti případech byl viníkem nehody řidič, který před, nebo během jízdy požil alkohol.
     
Aby váš návrat domů byl bezpečný, záleží hlavně na vás a na vaší zodpovědnosti. Respektováním silničních pravidel se můžete vyhnout nebezpečným a nezvladatelným situacím, které vás mohou za volantem zaskočit. Dodržováním nejvyšší povolené rychlosti, bezvadným technickým stavem vozidla, bezpečným způsobem jízdy a používáním bezpečnostních pásů a zádržných systémů, jako jsou dětské autosedačky, můžete ochránit nejen zdraví a život svůj, ale i ostatních účastníků silniční dopravy.
     
 
 
Poslední prázdninovou neděli se policisté ve středočeském kraji zaměří právě na řidiče, kteří závěr víkendu tráví na silnicích. Je připravena dopravně bezpečnostní akce, kde bude kontrolován technický stav vozidla, ale i právě dodržování a respektování pravidel silničního provozu.
    
Tato akce má také za úkol působit na řidiče preventivně, a proto se jí zúčastní i policisté z preventivně informační skupiny, kteří řidičům, jež se podrobí běžné silniční kontrole, určitě udělají radost drobným dárkem s hesly vztahujícími se k pravidlům silničního provozu.
     
Přejeme všem šťastný a bezpečný návrat domů.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem