Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dodržují řidiči autobusů přestávky?

NÁCHODSKO – Kontrola autobusů a nákladních vozidel v době prázdnin 

Náchodští policisté se v pátek 27. 7. a v neděli 29. 7. 2012 připojili k vyhlášené celostátní dopravní akci, při níž se policie zaměřila na řidiče
Kontrola autobusů a nákladních vozidelKontrola autobusů a nákladních vozidel/Foto Policie
nákladních vozidel a dálkových autobusů. K akci přistoupili v době dovolených, kdy se na silnicích ve zvýšené míře vyskytují zájezdové autobusy a vozy dálkové přepravy osob
.
 
Muže v uniformách zajímalo zejména, zda řidiči, jimž se v autobuse s důvěrou svěřily k přepravě desítky lidí, mají v pořádku veškeré doklady, zda disponují patřičným řidičským oprávněním a zda dodržují předepsané sociální předpisy. Tedy, jestli mohou řídit právě takový autobus, za jehož volantem sedí a jestli dodržují všechny bezpečnostní přestávky. Malé řidičské zkušenosti a únava za volantem již nejednou způsobily karambol, který pak odnesli právě nic netušící pasažéři.
 
Za dobu akce, které probíhala v pátek a v neděli, policisté na Náchodsku zkontrolovali 11 autobusů, jak českých, tak i z jiných zemí. Jeden řidič nedodržel předespané přestávky a musel složit kauci ve výši 10.000 korun. Ostatní řidiči autobusů měli vše v pořádku.
 
Kromě autobusů policisté kontrolovali také nákladní vozidla, ty dopadly podstatně hůře. Z 35 kontrolovaných kamionů jich 20 mělo potíže se zákonem, 5x nevyhovoval technický stav, 1x nebyly dodrženy sociální předpisy, ostatní přestupky byly drobnějšího charakteru. 
 
Při celé akci policisté uložili celkem 18 blokových pokut za 10.800 korun, 2 kauce za 20.000 korun a 2x zaslali oznámení o přestupku na odbor dopravy.
 
Napsali o nás
 
por. Mgr. Eva Prachařová
30.7.2012 v 11:45

 

vytisknout  e-mailem