Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dodávkový fantom lapen

Karviná - krátce po posledním vloupáním byl podezřelý zadržen.... 

Zaměřil se především na dodávky, v nich nacházel odložené věci….od nářadí, přes rybářské pruty až po osobní věci.

Majitelům a uživatelům vozidel v souhrnu způsobil škodu bezmála půl milionu.

Řeč je o 29letém muži z Karviné, který se během podzimu násilně dostal do 14 vozidel dodávkového typu. V mezičase si „vybral“ jedno osobní vozidlo, budovu místního spolku a areál společnosti zabývající se prodejem a servisem vozidel. Jeho teritoriem bylo výhradně město Karviná. Po zadržení mu kriminalisté prokázali ještě z léta krádež  brašen ze zaparkovaného motocyklu. Celkový počet skutků, které jsou zadokumentovány je osmnáct.

Podzimní trestná činnosti důvodně podezřelého je datována od poloviny září. Na jednom parkovišti přeřezal plachtu nákladového prostoru vozidla. O několik dní později v městské části Nové Město se jeho cílem stal Peugeot Boxer, kde zřejmě odcizil platební terminál, peníze a osobní věci uživatelky. Z dalších vozidel – VW Sharan, Ford Tranzit, Renault Master, VW Transporter…zmizely například značkové rybářské pruty, ruční nářadí, elektrické nářadí, nabíjecí stanice nebo nivelační přístroj.

Do budovy spolku se dostal přes rozbitou skleněnou výplň, uvnitř nic nenašel. Jeho poslední výprava byla do dílny společnosti odkud odnesl počítač s diagnostikou v hodnotě sto tisíc korun.

Komisař proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinu krádeže a pokračujícího přečinu krádeže a poškození cizí věci.

Státní zástupce podal návrh na vazební stíhání obviněného, a soud návrhu vyhověl. Muž, který v minulosti byl již 12krát soudně trestán, po deseti měsících na svobodě, byl převezen do vazební věznice. Z posledního výkonu trestu byl propuštěn v lednu letošního roku.

Trest, který obviněnému muži hrozí, je možný na jeden rok až pět let odnětí svobody, a to se zřetelem na výši škody.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 15. listopadu 2018
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem