Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Dodávka před rozpadnutím

V neděli se hlídka z krajského dopravního družstva nestačila divit pohledu na vozidlo, které u Turkovic na Pardubicku projíždělo po hlavní komunikaci. Červená dodávka měla prasklý levý přední světlomet, cestou z jeho karosérie málem opadávala rez, na boku chybělo okénko a nákladní prostor pohromadě držela takzvaná kurta (viz. fotografie). 

Samozřejmě že o technickém stavu si s řidičem chtěli promluvit, ale ten měl jiný názor. Pár vteřin ujížděl, po chvíli pochopil, že je bez šance, zastavil a snažil se utéct. Ani to mu nevyšlo, fyzická kondice policisty byla totiž o nějaký ten „level“ vyš.

Kolega ho doběhl, pomocí několika chvatů svedl na zem a přiložil mu služební pouta. Proč utíkal, na to měl zajímavou odpověď. Někdo mu údajně poradil, že jakmile uvidí "poldy", nemá na nic čekat, ale utíkat. Pětapadesátiletý muž neměl řidičské oprávnění, dechovou zkoušku odmítl a jak je vidět i z fotografií, technický stav vozidla byl naprosto žalostný. Z pravých dveří do nákladového prostoru doslova lezla sláma. Auto dle slov řidiče slouží k převážení dobytka. Že je to pravda, o tom nebyl pochyb.

Všechna přestupková jednání s podezřelým projedná příslušný správní orgán. Vzhledem k odmítnuté dechové zkoušce je možné, že osoba za volantem mohla být pod alkohol. I za odmítnutí dechové zkoušky řidiči hrozí pokuta v částce 25 až 50tisíc korun.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
5. června 2020

vytisknout  e-mailem