Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dobýval se k bývalé družce

Mateřské školce způsobil škodu 30 tisíc 

Mateřské škole způsobil škodu za 30 tisíc
V době od 29.8. do 1.9.2008 v Moravském Berouně na Náměstí 9. května dosud nezjištěný pachatel přelezl oplocení objektu mateřské školy. Vylomil okno na toalety a vnikl dovnitř. Následně poškodil troje dveře a vše prohledal. Nalezl uschovaný svazek klíčů, kterým si odemkl všechny místnosti školky a z herny odcizil dva DVD přehrávače a radiomagnetofon s CD. Svým jednáním způsobil celkovou škodu na zařízení i odcizených věcech ve výši 30 tisíc Kč.
  
Z kalhot mu vzal 15 tisíc
V Břidličné v rodinném domě na ulici Zahradní v době od 27.8. do 1.9.2008 dosud neznámý pachatel odcizil 54letému muži 15tisíc Kč. Peníze měl poškozený uloženy v kapse kalhot v ložnici. Šetří OOP Břidličná.  
  
Mladíci byt prohledali a odcizili peníze a mobilní telefon
Bruntálští policisté šetří od 1.9.2008 krádež a porušování domovní svobody v Bruntále. V pátek 29.8.2008 na ulici U Stadionu mezi pekárnou a restaurací zastavili 48letého muže v podnapilém stavu dva neznámí mladíci. Ptali se ho, zda nemá peníze na pivo. Poškozený jim odpověděl, že má u sebe pouze klíče od bytu, které vytáhl z kapsy, aby jim je ukázal. Jeden z mladíků mu klíče vytrhl a řekl, že mu je nevrátí, pokud jim nedá nějaké peníze. Následně si všiml, že na klíčích má poškozený adresu i s číslem bytu. Sdělil tedy muži, že se podívají sami, zda doma nějaké peníze nemá. Šli tedy k poškozenému do bytu, který prohledali a ze sekretáře mu odcizili finanční hotovost ve výši 1 500 Kč a mobilní telefon Nokia. Muž je z důvodu své silné podnapilosti a obavy, aby mu něco neudělali, pouze následoval a v jejich jednání jim nijak nebránil. Mladíci poškozeného po celou dobu nijak slovně ani fyzicky nenapadli a ani mu nevyhrožovali.
K popisu pachatelů policisté zjistili:
            - první mladík byl ve věku asi 16 let, tmavé barvy pleti, vysoký asi 165 cm, silnější postavy, černých krátkých vlasů s knírkem. Na sobě měl šedý svetr a černé kalhoty.
            - druhý byl ve věku asi 16 let, světlé barvy pleti, hubenější postavy. Na sobě měl mikinu modré barvy s kapucí, která měla na rukávu obrázek tygra nebo pumy.
 
Sjela jí noha z brzdy na plyn
V pondělí 1.9.2008 ve 14.35 hodin v Krnově na křižovatce ulic Mikulášská a Karla Čapka 33letá řidička s vozidlem Ford dávala přednost 66letému řidiči vozidla VW Golf. V té době jí sjela noha z brzdového pedálu a sešlápla plyn. Ford se rozjel do jízdní dráhy golfu a došlo ke střetu. Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 60 tisíc Kč.
 
Opilý se dobýval na svou bývalou družku
Policisté z Horního Benešova dne 31.8.2008 ve večerních hodinách v Leskovci nad Moravicí přistihli a zajistili 34letého muže, který rozbil skleněnou výplň vstupních dveří do panelového domu. Následně šetřením zjistili, že se domáhal vstupu do bytu své bývalé 20leté družky. Urážel jí vulgárními výrazy a vyhrožoval újmou na zdraví. Bouchal a kopal do dveří bytu. Když jej dovnitř nevpustila rozbil pravou rukou skleněnou výplň vstupních dveří domu. Při svém jednání si způsobil řezné rány na ruce, které mu policisté na místě ošetřili. U muže byla provedena orientační dechová zkouška s naměřenou hodnotou 2,47 promile alkoholu. Jeho agresivita se stále stupňovala, vyhrožoval sebevraždou a neustále opakoval, že jen co policie odjede, vrátí se zpět. Svého jednání nezanechal a na doporučení lékaře byl eskortován na záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý z přestupku proti majetku a občanskému soužití.
 
 
vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem