Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dobýval se do cizího bytu

MOST - A nevěděl proč; Automat poškodili a vykradli; Lapka okradl ženu na ulici. 

Z výherního automatu odcizili peníze a poškodili ho
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže dva muže ve věku 30 let a 29, oba z Litvínovska. Ti měli v obci na Litvínovsku v jedné herně násilím překonat krycí panel výherního automatu a poté odcizit finanční hotovost ve výši 3 400 korun. Navíc zanechali majiteli další škodu ve výši 1 800 korun poškozením přístroje. Třicetiletý muž se již krádeže dopustil a byl za ní odsouzen, za tuto krádež mu soud může uložit v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody, jeho mladší komplic může očekávat trest o rok nižší.

Dobýval se do cizího bytu
Ve zkráceném řízení sdělili policisté podezření z přečinu porušování domovní svobody 50letému muži z východních Čech. Ten měl v jednom domě v obci na Litvínovsku v podvečerních hodinách silně bušit na vstupní dveře bytu, ve kterém bydlela starší žena. Ta dveře pootevřela a spatřila neznámého muže. Ten se snažil dveře otevřít a nájemnici přetlačit. Žena na dveře tlačila zevnitř a vyzývala neznámého, aby svého jednání zanechal. Volala o pomoc. Muži se podařilo do bytu dostat polovinou těla, žena ho nakonec vytlačila a dveře zavřela. Na místo přijela hlídka policie, kterou kdosi přivolal, a muže zadržela. Proč se dobýval do cizího bytu, neuvedl, prý si nic nepamatuje. Na dveřích zanechal hmotnou škodu ve výši 1 200 korun. 

Ze sklepa zmizely pneumatiky
Nezvaného hosta ve svém sklepě zaznamenal jeden občan panelového domu na sídlišti Výsluní v Mostě. O víkendu tam někdo vnikl do domu a poté v suterénu, kam se dostal bez násilí, překonal uzamčenou sklepní místnost a odtud si odnesl čtyři pneumatiky v hodnotě šest tisíc korun. Případem krádeže vloupáním a porušování domovní svobody se zabývají mostečtí policisté.

Zloděj do ženy narazil a ukradl jí kabelku
Na zloděje narazila včera ráno na ulici sídliště Zahradní jedna starší žena. Ta šla po chodníku ulicí Lipová, když náhle do ní kdosi narazil a z ruky jí vytrhl dámskou kabelku. Žena nárazem upadla na zem. Pachatel po krádeži utíkal směrem do sídliště. Poškozená přišla o doklady, finanční hotovost a další věci a škodu odhadla na částku dva tisíce korun. Případ krádeže na osobě nyní šetří mostečtí policisté.

Most 12. února 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem