Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dobrá práce vodňanských policistů

Strakonice – Pachatel obviněn z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a výtržnictví. 

Vodňanští policisté dopadli pachatele, který měl na svědomí několik případů krádeží na Vodňansku s celkovou škodou dvacet devět tisíc korun. V době od července do konce října 2020 narůstala na Vodňansku trestná činnost, která mnohé z místních znepokojovala. Policisté se jednotlivými případy intenzivně zabývali. Výsledkem jejich práce bylo obvinění čtyřiadvacetiletého muže z Vodňan z několika trestných činů.  Muž se měl dopustit přečinů krádeže, porušování domovní svobody a výtržnictví.

Za pomoci násilí se v srpnu vloupal do domu v obci Bavorov, který prohledal a odcizil aku vrtačku. Bez povšimnutí nezůstalo ani před domem zaparkované vozidlo, u kterého poškozením (rozbil blinkr a nárazník) způsobil škodu za necelých 7 000 korun. V červenci vnikl na pozemek domu v obci Hvožďany, kde z přilehlé kůlny odcizil dva křovinořezy v hodnotě 4 000 korun. Během září odcizil z volně přístupného dvora u domu v ulici Písecká dvě jízdní kola v hodnotě 1 500 korun. Muž má na svědomí také krádeže zboží v prodejnách ve Vodňanech. Nejméně v deseti případech z obchodů odnesl bez zaplacení zboží za bezmála patnáct tisíc korun. Většinou se jednalo o láhve alkoholu, cukrovinky a další jiné potraviny. V říjnu se muž dopustil výtržnosti, kdy slovně napadal řidiče autobusu, kterému vulgárně nadával.

Policisté v každém z případů provedli ohledání místa činu, zajistili stopy a vše řádně zadokumentovali. Na základě získaných informací, vyhodnocených stop a díky jejich dobré místní a osobní znalosti, se jim podařilo zjistit, že všechny případy má na svědomí stejná osoba pachatele - čtyřiadvacetiletý muž z Vodňan, který byl již v minulosti okresním soudem odsouzen za přečin výtržnictví.

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz

24. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem