Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dobrá práce prachatických kriminalistů

Prachatice – Ti odhalili varnu pervitinu a obvinili dva muže, které poslal soudce do vazby. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání 52 a 25letého muže z Prachaticka jako obviněných z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kterých se dopustili tím, že nejméně od října 2021 do konce května 2022 prováděli na okrese Prachatice výrobu a distribuci omamné a psychotropní látky pervitin. Kriminalisté v rámci květnové realizace provedli domovní prohlídku u obviněných, při které odhalili a zajistili varnu pervitinu a také větší finanční hotovost.

Minulý týden se kriminalistům v rámci své operativní činnosti podařilo zjistit, že oba uvedení i přesto, že jim bylo sděleno v květnu obvinění z uvedené trestné činnosti, v ní stále pokračují a navíc, že ovlivňují dosud nevyslechnuté svědky. Z tohoto důvodu byli obvinění opětovně zadrženi a kriminalisté jim rozšířili trestní stíhání a podali státnímu zastupitelství návrh na jejich vzetí do vazby, který soud akceptoval a oba do vazby poslal. V případě prokázání viny obviněným hrozí trest odnětí svobody až na deset let.   

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

9. srpna 2022

Odkazy do noveho okna

Varna pervitinu

Varna pervitinu 

Detailní náhled

Varna pervitinu

Varna pervitinu 

Detailní náhled

Varna pervitinu

Varna pervitinu 

Detailní náhled

Varna pervitinu

Varna pervitinu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem