Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dobrá práce kročehlavských policistů

KLADENSKO - Díky včasnému zásahu policistů byl zachráněn další muž, který chtěl spáchat sebevraždu. 

 
V noci z úterka na středu oznámila na policejní oddělení recepční ubytovny v Kladně v ulici Kosmonautů, že jí jeden z nájemníků sdělil, že se mu nechce žít. S těmito slovy odešel k rybníku v lesním porostu Bažantnice, kde chtěl ukončit svůj život intoxikací léky. Nejprve se mu oznamovatelka pokoušela sama tento čin rozmluvit, což se jí nepodařilo. Navíc věděla, že se tento muž již v minulosti pokusil spáchat sebevraždu, proto ihned poté, co odešel z ubytovacího zařízení, zalarmovala Policii ČR.
 
Policisté obdrželi od ženy podrobný popis muže. Jelikož věděli, kam se sebevrah vydal, rozjeli se do těchto míst. Vzhledem k dobré místní znalosti po několika minutách hlídka opravdu objevila na lavičce u rybníka muže, který odpovídal popisu pohřešovaného. Navázala s ním kontakt a posléze zjistila, že muž spolykal asi 20 tablet antidepresiv. Navíc léky kombinoval s alkoholem. Svůj čin obhajoval složitou životní situací, do které se dostal a zdravotními problémy.
 
Policisté okamžitě zavolali čtyřiapadesátiletému muži rychlou záchrannou službu. Intoxikovaného muže si na místě převzal lékař a sanitní vůz ho převezl na urgentní příjem kladenské nemocnice. Policisté svým včasným zásahem zachránili život dalšímu muži.
 
nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
21. března 2014

vytisknout  e-mailem