Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dobrá policejní práce

Objasněny krádeže na Rychnovsku 

Rychnovští kriminalisté objasnili čtyři případy krádeží z února a března tohoto roku, které byly oznámeny na Obvodní oddělení Rychnov nad Kněžnou a Kostelec nad Orlicí.

Z přečinů krádeže, poškozování cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání obvinili policisté jednadvacetiletého mladíka z Dobrušska.

Obviněný se od počátku února do konce března vloupal do dvou objektů v Rychnově nad Kněžnou a jednoho objektu v Javornici a Pekle.  Ze tří firem a jednoho soukromého domu mladík odcizil téměř vše, co se mu dostalo pod ruku - od elektrických kabelů přes měděné vodiče, nářadí, elektrotechniku, alkohol, cigarety, potraviny až po finanční hotovost.  Kromě ukradených věcí způsobil  majitelům škodu v důsledku násilného vstupu i na samotných objektech. Celková škoda jeho nezákonné činnosti se vyšplhala nad hranici sta tisíc korun.
Muž navíc opakovaně řídil vůz, sloužící mu k páchání trestné činnosti, přesto, že mu byl rozhodnutím Okresníhou soudu v Náchodě vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel do dubna roku 2013.
Obviněnému muži za uvedené přečiny hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Protiprávního jednání se dopustil přesto, že byl Okresním soudem v Náchodě odsouzen pro stejnou majetkovou trestnou činnost v lednu roku 2010.

por. Mgr. Alena Kacálková
11. dubna 2011

vytisknout  e-mailem