Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do vězení se mu nechtělo

LOUNY - Nenastoupil výkon trestu; Útěk chovance... 

Nenastoupil výkon trestu

Pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí stíhají policisté 25letého mladíka z Podbořanska. Ten měl do 14. dubna 2009 nastoupit na písemnou výzvu Okresního soudu v Karlových Varech výkon trestu odnětí svobody ve věznici v Litoměřicích. Ačkoli o této povinnosti věděl, bez závažného důvodu do vězení nenastoupil. Dne 11. června byl proto policisty z kryrského obvodního oddělení omezen na svobodě a téhož dne převezen do vazební věznice na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody.  

Útěk chovance

Pro opakované útěky z výchovného ústavu stíhají policisté krátce plnoletého mladíka z Děčínska. Již v první polovině února tohoto roku utekl ze stanoviště jednoho obchodního centra v Liberci, kde s výchovným ústavem vykonával pomocné práce. Bez povolení se pak zdržoval mimo ústav až do 5. března, kdy se sám vrátil. O několik dní později to samé zopakoval znovu. Zdržoval se na neznámém místě a do ústavu se vrátil až v den jeho osmnáctých narozenin, kdy byl z výchovného ústavu propuštěn. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že mu byla rozsudkem Okresního soudu v Mělníku uložena ochranná výchova až do dovršení jeho zletilosti. Mladík čelí obvinění ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Usnesení o zahájení trestního stíhání mu bylo doručeno do věznice v Litoměřicích, kde se nachází pro jinou trestnou činnost. 

Vloupání do domu

Ze středy na čtvrtek se v lounské Bezručově ulici vloupal do jednoho rodinného domu zatím nezjištěný pachatel. Po násilném vniknutí dům prohledal a následně odcizil šperky v hodnotě asi 20 tisíc korun. Poškozením způsobil škodu za 1 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

 

vytisknout  e-mailem