Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do vězení až po výplatě

CHOMUTOVSKO - Nejdřív chtěl zajistit rodinu; Místo psa jen oči pro pláč. 

Až po výplatě se rozhodl nastoupit do vězení 27letý muž z Chomutova. Toho soud už dříve odsoudil pro trestné činy krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku k trestu obecně prospěšných prací. Tento trest však dotyčný nevykonal, takže mu ho soud přeměnil na nepodmíněný trest odnětí svobody v délce necelých čtyř měsíců. Výkon trestu měl odsouzený nastoupit nejpozději v dubnovém termínu. Muž ale nepospíchal a do věznice se sám dostavil až o dva týdny později. Při výslechu se pak hájil tím, že čekal ještě na výplatu, aby zajistil rodinu.

Nenastoupením k výkonu trestu ve stanovené lhůtě se však podle zákona měl dopustit trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, z něhož byl začátkem června obviněn. Nyní mu tedy hrozí, že se mu pobyt ve vězení ještě o něco protáhne. V krajním případě by to mohlo být až o dva roky.

 

Místo psa jen oči pro pláč

Trestný čin podvodu prověřují chomutovští policisté na základě oznámení 26leté ženy. Ta si na internetu vyhlédla štěně rotvajlera, které se mělo údajně nacházet ve Španělsku. Za psa měla zájemkyně původně zaplatit pouze necelých pět tisíc korun s tím, že štěně bude zdarma a požadovaná částka bude použita na úhradu nákladů na jeho leteckou dopravu do České republiky.

Během jednoho dne však neznámý podvodník z ženy postupně vylákal částku převyšující 41 tisíc korun. Nejprve zájemkyně na zahraniční bankovní účet poslala necelých pět tisíc za údajnou dopravu, a poté další částky jako úhrady za očkování, pojištění a podobně. Přestože jí mělo být štěně podle slibů doručeno ještě v den úhrady peněz, k ničemu takovému nedošlo a dotyčná tak zřejmě naletěla podvodníkovi.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 10. června 2021

vytisknout  e-mailem