Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do restaurace se vrátil i s automobilem

DĚČÍN - Dnes o zlodějích, netradičním vstupu do restaurace a drogách 

Razantním způsobem řešil spory s barmankou jednoho podniku v okolí Varnsdorfu jednačtyřicetiletý muž. Když konflikt vyeskaloval, vyšel výtečník ven, sedl do auta a najel do okenní výplně restaurace. Tím způsobil škodu za více než čtyřiadvacet tisíc korun. Událost má ještě jeden nepříjemný dojezd v podobě podezření z poškozování cizí věci ve zkráceném přípravném řízení. Za to mu hrozí až rok odnětí svobody. Ke cti nájezdce budiž, že druhý den veškerou způsobenou škodu s omluvou uhradil.
 
 
Radost z lupu mu dlouho nevydržela
 
 Do několika objektů v Děčíně se vloupal osmatřicetiletý poberta. Začal s třemi kancelářemi v témže domě. V jedné nenašel nic, co by mohl zpeněžit, ve druhé našel počítač, který zpeněžit lze a ve třetí se zmocnil finanční hotovosti, kterou už zpeněžit netřeba. O něco později vnikl do chodby obchodu, kde nepochodil, protože zboží bylo za mříží. Své rejdy pak završil tím, že z občerstvení odnesl jednašedesát lahví s alkoholem, maso, oplatky, kávičku a další laskominy. Celková škoda, kterou způsobil, přesáhla třiatřicet tisíc korun. Netrvalo dlouho, a měl dostaveníčko s policisty. Ti ho vypátrali a obvinili z krádeže vloupáním a poškozování cizí věci. Navíc se ukázalo, že byl v minulosti trestán. Takže mu nyní hrozí až tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Mísa s penězi
 
Starožitnou mísu ze čtyřicátých let minulého století a finanční hotovost osm a půl tisíce korun odcizil ze dvou prodejen devětadvacetiletý lapka. Poprvé v České Kamenici a podruhé ve Cvikově. Zanechal majitelům škodu celkem ve výši dvaatřicet tisíc korun. Policisté ho ale dopadli a už má na krku obvinění z krádeže. Nad hlavou se mu vznáší hrozba až dvouletého vězení.
 
 
Distributor drog v rukou kriminalistů
 
Rumburští kriminalisté zaznamenali další úspěch v boji proti distribuci drog. Díky vytrvalému úsilí se jim podařilo vypátrat devětadvacetiletého muže, který v oblasti šluknovského výběžku prodával drogu zvanou pervitin. Suma, kterou prodejem utržil, činí minimálně jednadvacet tisíc korun. Policisté proti prodejci zahájili trestní stíhání. Obviněnému hrozí až pět let pobytu za mřížemi.
 
 
Dvacítky se nedočká
 
Devatenáctkrát navštívil různé markety na Děčínsku jednadvacetiletý zlodějíček. Sortiment, který zde pokrádal, byl vskutku široký. Jednalo se převážně o drobnosti, které se vešly do batohu. Bylo jich ale celkem tolik, že kdyby nebyl chycen, mohl by si otevřít malý obchůdek se smíšeným zbožím. Takhle mu spíše hrozí, že bude zavřen a to až na dva roky. Policisté proti němu pro krádež zahájili trestní stíhání.
 
 
Do sběrny nedojeli
 
Do nezajištěné kůlny, která je součástí neobydleného domu v Krásné Lípě vnikli dva nenechavci. Zde se zmocnili dvou kovových radiátorů, které měli v úmyslu zpeněžit ve sběrných surovinách. Jenomže nezpeněžili, neboť místní policisté se o jejich pohybu v objektu dověděli a vydali se jim naproti. K  velkému zklamání potkali zloději s lupem na vozíku dříve muže zákona než pracovníka sběrny. To jim vyneslo místo korunek podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Vzhledem k tomu, že oba byli v minulosti za obdobnou činnost trestáni, mohou jim hrozit až tři roky odnětí svobody.

 

 

 

4. 6. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem