Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Do kasičky se nedostal

Tábor – Byl zadržen při činu. 

Projíždějící hlídka táborské městské policie překazila záměry pachateli, který se téměř hodinu po půlnoci dne 29. března 2023 pokoušel vloupat do kasičky vysavače u OD Tesco v Soběslavské ulici v Táboře. Strážníci přivolali na místo táborské policisty, kteří třicetiletého muže z Táborska zadrželi a eskortovali ho na obvodní oddělení k dalším úkonům. Mladý muž při svém pokusu o vloupání poškodil obal zařízení, mincovník však vypáčit nestihl. Způsobil škodu za dva tisíce korun

V průběhu šetření se ukázalo, že ho mají v hledáčku i táborští kriminalisté, kteří po něm dne 28. března vyhlásili pátrání, neboť ho podezřívají z vloupání do kasiček samoobslužné myčky automobilů v Náchodské ulici v Táboře.

Dne 7. 3. 2023 jsme se Twitteru Policie ČR obraceli k médiím a veřejnosti o pomoc při ustanovení totožnosti pachatele, který se vloupal dne 22. února 2023 mezi desátou a jedenáctou hodinou večerní do kasiček u samoobslužné myčky vozidel v Náchodské ulici v Táboře. Při uvedeném vloupání poškodil bezpečnostní dveře do zázemí myčky, automat na výměnu peněz a platební stojan. Odcizil peníze a zhruba dvacet neaktivních věrnostních karet. Škoda převýšila 150 tisíc korun. K uvedeným činům se doznal.

Včera si od policejního komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Policisté tímto děkují médiím a občanům, kteří nebyli lhostejní a pomohli pachatele ustanovit.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

30. března 2023

vytisknout  e-mailem