Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Do Huštěnovic jen dopravní obsluha

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policie bude pokutovat řidiče nerespektující objízdné trasy.  

 

První dny uzavírky opravované silnice v Huštěnovicích ukázaly, že firma připravující objízdné trasy nepočítala s řidiči, kteří nerespektují vyznačené objížďky. Našlo se nemálo těch, kteří se snažili projet Huštěnovicemi, ale také s nákladními auty projet cestou přes Traplice. „Do uzavírek jsme se rozhodli umístit zákazové značky, aby bylo všem jasné, kdo kam může vjet. Porušení zřetelně stanoveného zákazu vjezdu je pak možné pokutovat. Tímto opatřením chceme jednak uchránit Huštěnovice, Sušice, Traplice i Jalubí od dopravy, která v těchto obcích nemá, co dělat, a zároveň napomoci udržet co největší bezpečnost silničního provozu v této oblasti,“ vysvětlil vedoucí uherskohradišťských dopravních policistů Robert Rampáček.

Na popud policie připravuje firma zákazové značky s dodatkovými tabulkami, které budou důrazněji omezovat dopravu. V Huštěnovicích bude na příjezdových trasách do obce dopravní značka „zákaz vjezdu“ s dodatkovou tabulkou „mimo dopravní obsluhy“. „Toto opatření má předejít neoprávněným průjezdům Hušťěnovicemi a případným komplikacím, které by řidiči nerespektující dřívější odklony na objízdné trasy, mohli způsobit,“ vysvětlil Rampáček. Ve směru od Starého Města je dopravní omezení na křižovatce za kruhovým objezdem (pokračování ulic Huštěnovská a Tovární). Ve směru od Otrokovic je značka na konci Babic. Jak řidiči osobních aut, tak těch nákladních mají možnost pohodlně odbočit na objízdné trasy již s předstihem. Pokud by to z jakéhokoliv důvodu neudělali, je nutné se otočit a jet zpět.

V Napajedlích u Fatry, ve Spytihněvi i Babicích budou značky informující o zákazu vjezdu nákladních vozidel (mimo dopravní obsluhy) jak do Huštěnovic, tak do Kudlovic, Sušic a tedy i dále. Ve Starém Městě bude před odbočkou na Jalubí obdobná zákazová značka.

Do stanoveného zákazu vjezdu s dodatkem „mimo dopravní obsluhy“ mohou vjet pouze vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby nebo taxi a vozidla, jejichž řidiči, popřípadě provozovatelé mají v místech za značkou bydliště, sídlo nebo garáž. Všichni ostatní, kteří zákaz vjezdu poruší, se dopustí přestupku, za který hrozí pokuta až 2500 korun. Na dodržování tohoto zákazu budou dohlížet hlídky hradišťských policistů.


20. září 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem