Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Do domu se vloupal oknem

KROMĚŘÍŽSKO: Majitelce způsobil škodu sedmadvacet tisíc korun. 

Škodu ve výši dvacet sedm tisíc korun způsobil během uplynulých pěti dní neznámý pachatel čtyřiapadesátileté majitelce rodinného domku v Kroměříži. Žena dům trvale neobývá, ale přesto tuto nemovitost pravidelně navštěvuje, a to nejen ona, ale i její rodinní příslušníci. Ve čtvrtek, když odjížděla, řádně uzamkla všechny dveře a uzavřela okna. V pondělí jí ale zavolala sousedka, která si všimla, že na domě jsou dokořán rozevřena okna vedoucí do dvora. Když majitelka přijela na místo, zjistila, že někdo rozbil skleněnou výplň na dveřích v zadní části nemovitosti a že okna jsou skutečně otevřena. Po tomto zjištění žena ihned zavolala na linku 158. Společně s kroměřížskými policisty pak vstoupila dovnitř.
Zloděj do domu vnikl kuchyňským oknem, dveře se mu otevřít nepodařilo. Prohledal všechny místnosti. Obsah skříní vyházel na podlahu a způsobil tak značný nepořádek. Odnesl si obálku s šestadvaceti tisíci korunami, kterou nalezl v sekretáři v obývacím pokoji. Elektroniku a další cennější věci nevzal.
Vloupáním se nyní zabývají policisté z kroměřížského obvodního oddělení. Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a porušování domovní svobody. Hrozí mu za to až tříleté vězení.
 
16. září 2014, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem