Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do cizích kůlen se neleze

DĚČÍN - Čtyři předvánoční krimi 

S podezřením z přečinu krádež vloupáním ve spolupachatelství se potýká trojlístek výtečníků z Děčína ve věkovém rozpětí dvacet až šestatřicet let. Ti onehdy vnikli na oplocenou zahradu, kde následně vypáčili petlice u dřevěné kůlny. Když byli uvnitř, zmocnili se zahradní techniky a nářadí v hodnotě vyšší než patnáct tisíc. Policisté z obvodního oddělení, kteří se jim dostali na kobylku, jim ale ukázali, že takové počínání se nevyplácí. Nyní trojici hrozí až dvou, nebo tříletý pobyt za mřížemi. To podle toho kdo má recidivu a kdo ne.
 
 
Nesměl a jel
 
Ve Varnsdorfu na Zahradní ulici si policisté z hlídkové služby posvítili na čtyřiadvacetiletého mladého muže. Původně banální kontrola se změnila v pořádný malér, který řidiče přivedl až k podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí. Muži zákona totiž zjistili, že řidič má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Tím se vystavil riziku až tříletého pobytu v nápravném zařízení
 
 
Před jízdou nepijte (nealko ano)
 
Ne právě střízlivého devatenáctiletého řidiče za volantem zastavila hlídka policistů z obvodního oddělení na Teplické ulici. Displej přístroje na měření hladiny alkoholu v dechu na třiapadesátiletého ukazoval rozpětí od půl až výše přes jedno promile. Následovala lékařská kontrola, která potvrdila tu vyšší cifru. Za to si následně ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. To obnáší hrozbu až ročního odnětí svobody.
 
 
Neplatí na dceru
 
Již přes osmadvacet tisíc korun dluží na svou dcerku žijící v České Kamenici čtyřicetiletý muž z Nymburka. Dluh narůstal během uplynulých dvou let. V tuto chvíli kvůli tomu čelí obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy, o které se postarali děčínští kriminalisté. Za tento přečin mu hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
 
 
Děčín, 22. prosince 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem