Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do chaty se vloupal muž se ženou

CHOMUTOVSKO - Vypili tam litr slivovice; Vztek si vybil na dveřích. 

V květnu přijali policisté oznámení o vloupání v chatové oblasti Mariánské údolí v Klášterci nad Ohří. Neznámý pachatel tam po vypáčení okenice vniknul do jedné z chat. Nic tam neodcizil, pouze tam snědl sušenky a vypil litr slivovice. Poškozením okenice však způsobil škodu ve výši přibližně dva tisíce korun, dalších 400 korun stál zkonzumovaný alkohol a sušenky.

Policisté vyhodnotili stopy zajištěné na místě činu a zjistili, kdo má mít vloupání na svědomí. Jako podezřelí byli ustanoveni 35letý muž společně s 28letou ženou, oba z Klášterce nad Ohří. Vyšetřovatel už oběma sdělil obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Pokud budou odsouzeni, mohou si za jejich spáchání vyslechnout od soudu v krajním případě až tříleté tresty.

 

Vztek si vybil na dveřích

Kadaňští policisté sdělili podezření z trestného činu poškození cizí věci 55letému muži, který měl na konci dubna poškodit skleněnou výplň u autobusu. Muž se měl na autobusové zastávce v ulici Chomutovská v silné opilosti domáhat vstupu do autobusu. Když ho řidič právě kvůli jeho opilosti dovnitř nepustil, tak měl po vystoupení udeřit pěstí do výplně dveří. Ta se rozbila a způsobená škoda byla později vyčíslena na částku přesahující 20 tisíc korun.

Přivolaní policisté muže ztotožnili a chtěli s ním provést orientační dechovou zkoušku, kterou odmítl. To však nic nezměnilo na skutečnosti, že s ohledem na výši způsobené škody nyní muž čelí podezření z trestného činu, za jehož spáchání mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 14. června 2021

vytisknout  e-mailem